Cookies med mørk og hvid chokolade

FullSizeRender (3)

Som sagt har jeg lige holdt fødselsdag hvor jeg serverede disse lækre cookies sammen med friskbagte boller og en lækker glutenfri mandel-bær-kage som du kan finde opskrift på her. Opskriften på disse cookies med hvid og mørk chokolade giver nogle dejlige cookies der bliver seje og bløde i midten og sprøde i kanten. Helt som rigtige amerikanske cookies skal være. Jeg bagte en stor portion som blev til 34 cookies, du kan jo vælge at bage en mindre portion hvis du ikke vil gå helt lige så meget cookie-amok som jeg 🙂

Amerikanske cookies med mørk og hvid chokolade (34 stk)

  • 100 g hvid chokolade
  • 100 g mørk chokolade (70%)
  • 200 g hasselnødder (eller hvad du nu har i skabet)
  • 2  æg
  • 250 g blødt smør
  • 270 g rørsukker (alm. sukker kan også bruges, men rørsukker smager bedst)
  • 1 vaniljestang
  • 1/2 teske salt
  • 360 g hvedemel
  • 1 teske bagepulver

 

Tag smør ud af køleskabet og lad det blive blødt. Forvarm ovn til 180 grader varmluft eller 200 grader alm. Hak chokoladen og nødderne groft. Rør sukker, smør og vanilje godt sammen. Rør æg og salt i. Sigt mel og bagepulver i lidt af gangen og rør til dejen har en ensartet masse.

Sæt dejen med en ske på bagepapir, i kugler på størrelse med bordtennisbolde, og tryk dem lidt flade. Bag kagerne i 8-10 minutter (jeg gav mine 10 minutter) til de er let gyldne i kanten. Træk bagepapiret over på en rist og lad kagerne køle af. Hvis du opbevarer dem i en tætsluttende dåse eller glas kan de holde sig lækre længe.

Tip: Scoop dejen op med en isske, det sikre at cookiesne bliver nogenlunde lige store og samtidig glider dejen nemt af isskeen.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s