Verdens bedste Italienske kødboller i tomatsovs!

IMG_4955

Oh, have I got a treat for you! Ja, det tror jeg nok. Her i weekenden fik vi gæster til middag og jeg besluttede at køre et Italiensk tema, inspireret af vores seneste ferie til Umbrien i Italien. Valget faldt på en gammel klassiker, nemlig Italienske kødboller med pasta i rigtig Lady & Vagabonden-stil. Hvis du leder efter opskriften, der giver Italienerne kamp til stregen, så læs bare videre.

Egentlig er det vist ikke sådan rigtig autentisk Italiensk at spise pasta og kødsovs sammen. Italienerne ville nok servere kødbollerne i tomatsovs som en secondo (hovedret) sammen med f.eks. kartofler eller grøntsager, da de normalt spiser deres pasta som en primo (forret). Jeg synes nu at sådan en gang pasta med tomatsovs smager skønt sammen, så det er sådan jeg serverede den. Retten har rigtig godt af at stå og simre så længe som muligt. Det giver nemlig en fantastisk smag og kødet bliver dejlig mørt. Jeg lover det er tiden værd!

Italienske kødboller i tomatsovs:

Tomatsovs:

  • 2-3 spsk oliven olie
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • ca. 1200 gr ‘passata’ (purerede tomater) Brug nogle af god kvalitet, jeg er selv vild med de Italienske mærker Cirio og Mutti)
  • 1 spsk tørret oregano (eller en god håndfuld friske)
  • 20-25 blade frisk basilikum (hakket fint)
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 stilk frisk rosmarin (hakket fint)
  • peber
  • 1/2 tsk cayennepeber (kan udelades)
  • 2 spsk balsamico eddike eller alternativt et glas rødvin
  • 1 tsk sukker
  • evt. en terning grøntsagsboullion

Kødboller:

  • 1 kg hakket oksekød
  • 3-4 fed hvidløg (presset)
  • 100 gr revet parmesanost
  • 3 æg
  • 1-1 1/2 tsk salt
  • peber
  • 1 spsk oregano
  • 20 blade frisk basilikum (hakket fint)

Fremgangsmåde:
Start med at lave tomatsoven. Hak løg og hvidløg fint og svits det i olien ved lav varme til de er gennemsigtige. Tilsæt tomater og krydderier og lad det simre i mindst en time. Blend sovsen – jeg brugte en stavblender. Smag til.

Lav kødbollerne imens sovsen simrer. Bland alle ingredienser godt sammen med hænderne. Italienerne ville nok også komme et par skiver opblødt brød og raps i kødbollerne, men jeg synes de bliver så fine uden. På denne måde er kødbollerne også glutenfri hvis du er typen, der går op i det. Form kødbollerne til små kugler på størrelse med en lille golfbold. Kom kødbollerne i sovsen og lad nu sovsen simre i mindst en halv time, men allerhelst i så mange timer som muligt, det giver en fantastisk smag. Nogle af kødboller går måske lidt i stykker, men fortvivl ikke – det får kun sovsen til at smage endnu bedre.
Jeg lod retten simre i 6-7 timer. Det lyder måske af lang tid, men retten passer sig selv og jeg lover at det er tiden værd.

FullSizeRender (6)

Servér retten med frisk pasta, revet parmesanost og frisk basilikum. Retten var et kæmpe hit og vores gæster var meget glade.

FullSizeRender (7)

Tip: Vil du have en glutenfri version kan du f.eks. servere spaghetti-squash til istedet for pasta.

 

One thought on “Verdens bedste Italienske kødboller i tomatsovs!

  1. Pingback: WaSaaby!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s