Cocktail Time: Dark & Stormy

 

 

Så er det blevet fredag, og det betyder at det er tid til en cocktail, i hvert fald hvis du spørger mig. Solen skinner og det er svedende varmt, derfor anbefaler jeg en læskende, frisk cocktail du kan køle dig ned på.

Dark & Stormy er en af mine absolut yndlings cocktails. Det er min go-to-cocktail når jeg får gæster og når jeg er ude – det er bare altid et hit. Jeg er stor fan af den friske smag fra lime og ingefær blandet med den søde rom. Her er min opskrift på Dark & Stormy:

Dark & Stormy

Til én cocktail bruges:

5-6 isterninger

4 cl god rom (fx. Angostura 1919)

3 limebåde

Et stænk sukkerlage

Gingerbeer til at toppe op med

Fremgangsmåde:

  • Skær hver lime i 8 både
  • Kom isterninger i glasset
  • Pres 3 limebåde (med fingrene) i glasset over isterninger og kom derefter limebådene i glasset
  • Mål 4cl rom op og hæld i glasset (vil du have den lidt stærkere – og indrøm nu bare at det vil du gerne – så hæld 6cl i 🙂 )
  • Kom et stænk sukkerlage i glasset
  • Top op med Gingerbeer
  • Rør forsigtigt rundt med en teske
  • Enjoy!

Sukkerlagen: Kom 1dl rørsukker og 1 dl vand i en gryde og varm op til at sukkeret er smeltet. Køl af og hæld i en beholder.

Jeg bruger Fevertrees Gingerbeer, den smager friskt, har en god syre og eftersmagen giver et lille stærkt ‘spark’ fra ingefæren. Jeg er vild med den caribiske rom, der hedder Angostura 1919 som blandt andet kan købes på vildmedvin.dk. Rommen smager blødt og sødt af vanilje og karamel. Kan du ikke skaffe den rom kan Havana Club 7 års rom også godt bruges.

IMG_4929

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s