Sommer dessert med rabarber og bær: Rabarber og bærtrifli.

Hej til alle jer der følger med på bloggen 🙂 I morgen drager mig og min kæreste til Irland på en uges roadtrip, hvor vi glæder os til smukke naturoplevelser. Inden jeg smutter på ferie, får I lige en lille sommerhilsen fra mig, i form af en rigtig sommerbasker af en dessert – Rabarber og bærtrifli. Tilmed er den også super nem at lave, OG så smager den himmelsk. Desserten kan laves på forhånd eventuelt dagen før den skal spise – hvis man kan vente så længe!

IMG_4959

Der er skyr i denne dessert, og det smager faktisk skønt og ikke spor ‘for sundt’, tro mig. Man kunne tro at det ville blive for syrligt med både rabarber og skyr, som jo begge er ret syrlige. Det synes jeg slet ikke. Vanilje, makroner og sukker sørger for at desserten er tilpas sød, og de syrlige ingredienser sørger for en frisk og ikke alt for tung dessert. A match made in heaven!

Desserten er modereret fra Politikens opskrift på rabarber trifli. Jeg tilføjede hindbær og jordbær til opskriften, da jeg havde lidt i fryseren som bare ventede på at blive brugt. Desuden tilføjede jeg et par blade husblas, for at få en lidt mere fast konsistens, end den mere flydende som den oprindelige opskrift giver. Desuden har jeg justeret lidt i forhold til mine smagsløg, for at skabe det jeg vil kalde den ultimative sommer dessert!

Rabarber og bær trifli (6 personer eller 4 meget store portioner):

Rabarber & bær kompot

 • 400 g rabarber
 • 100 g hindbær
 • 100 g jordbær
 • 350 g rørsukker
 • 1 1/2 stang vanilje
 • 1 1/2 dl vand
 • 1 blad husblas (kan udelades)

Cremen

 • 2 æggeblommer
 • 3 spsk rørsukker
 • vaniljekorn fra 1/2 stang vanilje
 • 4 spsk skyr (eller græsk yoghurt)
 • 2 dl piskefløde
 • 1 blad husblas (kan udelades)

Desuden

 • 12-14 knuste makroner
 • lidt hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Kompot: Rabarberne skæres i små stykker. Kog rabarberne og bær sammen med sukker, en flækket vaniljestang og vandet. Læg 2 blade husblas i blød.

Kog rabarber/bær kompotten ved middel varme i ca. 20 minutter, til det bliver tæt og tykt i konsistensen. Smelt 1 blad husblas over vandbad, kom en skefuld kompot ved og rør det sammen. Hæld husbas i kompotten. Kompotten afkøles.

Creme: Æggeblommerne piskes til æggesnaps sammen rørsukkeret og vaniljekorn. Æggemassen røres med skyr. Smelt 1 blad husblas over vandbad, kom en skefuld af ægge/skyrmassen ved og rør det sammen, lad det køle en smule. Fløden piskes til skum og vendes med ægge/skyrmassen.

Opskriften her er med færdiglavede, købte makroner. Hvis du har tid og lyst til at bage makroner, er det selvfølgelig en mulighed.

I serveringsglas lægges skiftevis kompot, knuste makroner og cremen. Gentag 2-3 gange afhængig af størrelse på glassene. Triflien sættes i køleskabet og trækker gerne natten over, og mindst 1-2 timer.

Ved servering drys med lidt finthakket mørk chokolade. Mums, siger jeg bare!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s